Home » Agenda » Doesburgse Kadedagen

Op zaterdag 18 en zondag 19 september as zal het naai atelier Kieskleurig acte de présence geven met een tweetal kramen op de DoesburgseKadedagen aan de kade in Doesburg.

In de zomer is het naai atelier al begonnen met de voorbereidingen voor deze dagen met het maken van textiele boodschappentasjes van hergebruikt katoen. Ook werd de basis gelegd voor het creatieve ontwerp van schorten die een prachtige combinatie maken met een schort voor moeder en dochter dan wel voor vader en zoon.

Allemaal unieke stuks die een ieder zal inspireren om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren. De vraag naar bijzondere kussens van unieke stoffen is nog steeds groot en op de Kadedagen zullen vele  modellen te bewonderen zijn. Ook kunt u uw wensen kenbaar maken zodat de kussens op maat gemaakt kunnen worden. De keuze uit stoffen is groot zowel in het motief dan wel van verschillende materialen. Er is ook een groot assortiment linnen stoffen in diverse tinten. Een van de anderstaligen is gespecialiseerd in het ontwerpen en naaien van jassen, jurken, rokken en broeken. Ter plaatse kunt u uw ideeën  kenbaar maken en later kunt u uw bestelling thuis laten afleveren.  Voor degenen die zelf nog graag achter de naaimachine kruipen zijn er bijzondere stoffen, fournituren, ritsen, knopen en al wat men nodig heeft om een uniek kledingstuk te maken beschikbaar. Een  aantal anderstaligen zullen graag met u een praatje aanknopen al was het maar om de Nederlandse taal te oefenen en te laten zien wat er zoal gemaakt wordt bij het naai atelier Kieskleurig. Beginnelingen maken meestal geurzakjes, vlaggenslingers of textiele tassen. Tevens zal een vrijwilligster een demonstratie geven hoe wol gesponnen kan worden en u kunt bij haar al uw vragen kwijt over hoe van een schapenvacht uiteindelijk van een schapenvacht uiteindelijk een trui of sjaal gebreid kan worden. Voor meer informatie over het naai atelier kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl of mailen met info@mooiduurzaamdoesburg.nl