Naaiatelier Kieskleurig en Doeswatt werken samen in Pop-up winkel tijdens Kerstmarkten in hartje Doesburg

Tijdens twee weekenden waar tevens de Kerstmarkt, 9 december, en de Winterfair 17 december zullen plaats hebben, zullen Naaiatelier Kieskleurig en Energie Coöperatie DoesWatt samen een pop-up winkel beheren in het centrum van Doesburg en wel van 11.00 tot 17.00 u in beiden weekenden.

Een lokale beheerder van het pand aan de Meipoortstraat 1, hoek Kerkstraat, geeft beide niet commerciële organisaties een mogelijkheid om publiciteit te maken voor de uitgangspunten waar ze voor staan: duurzaam en energiezuinig leven. Naaiatelier Kieskleurig heeft inmiddels al diverse vestigingen in de regio waar men op bepaalde dagdelen onder begeleiding van vrijwilligers nieuwe kleding kan leren naaien, maar ook waar mogelijkheden zijn om kleding te repareren. De doelgroep is vooral anderstaligen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook andere geinteresseerden zijn van harte welkom. Het is een aangename en laagdrempelige manier om nieuwe contacten aan te gaan en iets nieuws te leren zonder veel energie en materiaal te gebruiken. Alle stoffen en naaimachines zijn tweedehands. Bovendien zijn de lessen gratis. Gedurende de openingstijden van de pop up winkel kunnen mensen er terecht voor informatie, maar er zijn ook warme stoffen, fournituren en Kerstcadeaus te koop die door de mensen van het naaiatelier zijn gemaakt. En wilt u er warm bijzitten met de Feestdagen dan kunt u er terecht voor deurtochtstoppers, dikke gordijnen en warme kleding.

 Energie Coöperatie DoesWatt geeft acte de présence en bent u geïnteresseerd in een goed advies op het gebied van energie opwekken, energie besparen of duurzaamheidstips dan ben u van harte welkom. Energie Coöperatie DoesWatt geeft handen en voeten aan de wens van Doesburgers om energiezuinig te leven. Het doel is dat er in Doesburg in de nabije toekomst op een verantwoorde en milieubewuste manier er net zoveel energie opgewekt wordt als er gebruikt wordt. Thema’s die centraal staan zijn: begrip en draagvlak creëren voor de energietransitie, mensen laten inzien dat anders omgaan met energie loont en je geld kan besparen zodat het ook nog leuk wordt, projecten opzetten waarbij lokale energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen zoals zon, wind en water. Tijdens de Winterfair zullen Naaiatelier Kieskleurig en Energie Coöperatie DoesWatt samen een kraam beheren voor het pand van Tapperij Hendrick, Meipoortstraat 1 hartje Doesburg. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl en op www.doeswatt.nl.