Ruilbeurzen

 

Tafels vol truien, shirts en broeken of andere leuke meuk. Niet verwonderlijk met bijna honderd shoppers vol gebruikte kleding. Het taboe is er echt wel af, tweedehands is hot. Je doet het voor de fun, voor de mensen met een smalle beurs of voor het milieu. Of voor de gezelligheid en om een leuke outfit te scoren of andere gadgets. Het succes van de ruilbeurs zit in de gelijkwaardigheid. Iedere deelnemer brengt kleding in en gaat met andere kleding naar huis. 

Ketting kledingruil

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen, maar het is een hele nieuwe trend geworden tijdens de corona. De ketting kledingruil. Zo werkt het: jij krijgt een tas met kleren thuisbezorgd. Je haalt eruit wat je leuk vindt en stopt er kleding in waar je zelf op uitgekeken bent. Vervolgens breng je de tas naar de volgende op de route. Je mag uit de tas nemen wat je wilt, en je mag mooie kledingstukken er in terug stoppen die jij niet meer draagt. Dit hoeft niet een op een, soms neem je meer, soms geef je meer. Het leuke is, dat je niet alleen ‘nieuwe’ kleding krijgt, maar ook mensen uit je buurt leert kennen. Zo zouden we dit in Doesburg kunnen opstarten en kan iedereen meedoen! Vind jij het een leuk idee? Mail ons dan info@mooiduurzaamdoesburg.nl

Kledingruil organiseren met vrienden en vriendinnen

Heb je liever een kledingruil met mensen die je kent. Hou dan een kledingruil met je vriendinnen, want hoe leuk is het om met je vrienden een ruilmiddag- of avond te organiseren. Iedereen neemt bijvoorbeeld tien kledingstukken mee die niet meer worden gedragen. Laat alle meegenomen kleding aan elkaar zien, laat de favorieten door iedereen passen en verdeel alles vervolgens onder elkaar. Blijft er kleding over? Stop alles in één tas en breng het naar het goede doel of de kringloop.