Home » Voedsel » Streekwinkels in de omgeving

Streekwinkels in de omgeving

 

Het Boeren Hoekje 

Op het sfeervolste pleintje in Doesburg vindt u Het Boeren Hoekje. Daar worden streekproducten verkocht, vers van het land. Seizoensgebonden bijzondere groenten en fruit, aardappelen, zuivel waaronder prijswinnende karnemelk en hangop, buffelmozzarella, buffel feta, buffelvla, buffelyoghurt, boerderij ijs, lamsvlees, Lakenvelder en Wagyu rund, meel van de grutterij-molen, imkerhoning, jam, mosterd, cadeau pakketten en enkele alcoholische streekproducten. Veelal biologisch en alles verantwoord, voor elk wat wils. En alles vers, direct van producenten uit Liemers, Achterhoek en Veluwe.

De Kruisbrink

In Toldijk bevindt zich De Kruisbrink. De streekproducten in deze winkel zijn verbonden aan de Achterhoek. Of het nu gaat om lokaal bier of vruchtensap, speculaas, kaneelbeschuit of plaatkoek, mosterd of jam. Elk product vertelt zijn eigen verhaal. Het zijn verhalen die verteld kúnnen worden. De producten komen namelijk van mensen die we persoonlijk kennen en van de grond waarop wij gezamenlijk wonen en werken. Het is onze eigen streek waar al dit heerlijks vandaan komt. Eerlijke producten met vakmanschap bereid.

Vleesboerderij Garritsen

Vleesboerderij Garritsen in Toldijk, ligt in de gemeente Bronckhorst. Het is een gemengd bedrijf met akkerbouw en veeteelt. De boerderij “de Scheurweide” is in 1913 enigszins op een terp gebouwd. Dit doordat dit gebied tot 1953 regelmatig overstroomde door het IJsselwater. Op de boerderij wonen en werken de 3e en 4e generatie van de familie Garritsen. Van hun eigen varkens en koeien produceren en verkopen ze vlees op hun boerderijwinkel. Al het vlees is diepgevroren. Ook voor BBQ vlees en andere vleespakketten kunt bij vleesboerdrij Garritsen terecht.

Landwinkel De Verse Kers

Midden in de Wehlse Broeklanden, op de hoger gelegen es aan de rand van Wehl, is landwinkel De Verse Kers gevestigd. Van oudsher een gemengd bedrijf met varkens en melkkoeien. Eind jaren '90 heeft de Verse Kers zich geheel gericht op de varkenshouderij. Zonder melkkoeien vonden ze de weides wel erg leeg, dus zijn ze in 2005 hobbymatig mini Dexterkoeien gaan houden. Sinds 2006 is de kersenteelt er als nieuwe professionele uitdaging bijgekomen en dat is in een korte tijd uitgegroeid tot 1,5 ha zoete kersen. Na al langer met de gedachte gespeeld te hebben om meer producten en streekproducten te gaan verkopen, zijn ze in de zomer van 2014 gestart met de bouw van een nieuwe Landwinkel. Van daaruit proberen ze de kennis en passie voor "het plattelandsleven" op onze klanten over te brengen. Met liefde en zorg bereid, dat zijn de producten die bij ons in de winkel staan. Voor ontbijt, lunch of avondeten, of gewoon lekker als tussendoortje. We hebben het allemaal.