Naaiatelier

 

Vanaf woensdag 2 februari 2022  van 14.00 tot 16.00 uur gaat het naai atelier weer van start. Iedereen die graag wil leren naaien en  de Nederlandse taal wil oefenen is van harte welkom in gebouw Kindervreugd aan de Marijkelaan 1 te Doesburg.

We volgen de RIVM regels.

 

Een van de deelnemers van het naai-atelier is gespecialiseerd in het ontwerpen en naaien van jassen, jurken, rokken en broeken. Ter plaatse kunt u uw ideeën  kenbaar maken en later kunt u uw bestelling thuis laten afleveren.  Voor degenen die zelf nog graag achter de naaimachine kruipen zijn er bijzondere stoffen, fournituren, ritsen, knopen en al wat men nodig heeft om een uniek kledingstuk te maken beschikbaar. Een  aantal anderstaligen zullen graag met u een praatje aanknopen al was het maar om de Nederlandse taal te oefenen en te laten zien wat er zoal gemaakt wordt bij het naai atelier Kieskleurig. Beginnelingen maken meestal geurzakjes, vlaggenslingers, schorten, tochtkussens, fietszadeldekjes of textiele tassen.  Voor meer informatie over het naai atelier kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl of mailen met info@mooiduurzaamdoesburg.nl

 

 

Hoe het naai atelier is ontstaan

Het atelier Kieskleurig ging van start in april 2019. Dit begon in de garage van een van de vrijwilligers die Kieskleurig heeft opgestart. De ruimte werd al snel te klein. Er kwamen steeds meer mensen bij van verschillende culturen. Op 15 januari verhuisde het naaiatelier Kieskleurig naar de Ooipoortstraat. En dit was voor korte duur.  Nu is het naai atelier gevestigd in  het gebouw Kindervreugd aan de Marijkelaan.  Het doel van het naaiatelier is om gemengde culturen te laten verbinden en hen de kans om de Nederlandse taal en cultuur te leren. En daarnaast leren ze naaien op een naaimachine, breien en haken. Uiteraard is het belangrijk dat anderstaligen integreren in Doesburg, zodat ze zich thuis zullen voelen.

Nanno

Bij Nanno kun je terecht voor al je naaiwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan kledingreparatie, naaiwerk en verstelwerk. Heb je kleding die stuk is of waar je niet tevreden over bent? Dan is het altijd fijn om het kledingstuk naar wens te vormen. En dat kan bij Nanno. Dit zijn de mogelijkheden die nog meer kunnen: Verstelwerkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan het korter maken van broeken, rokken en jurken. Innemen van coupenaden bij colberts en blazers. Alle soorten reparatie aan jeans, pantalons, mantels, jurken, rokken en jassen. Maataanpassingen aan (nieuwe) kleding, bijvoorbeeld: tailleren, mouwen inkorten, innemen. Maataanpassingen aan bedrijfskleding, trouwjurken en pakken. Nieuw en  reparatie van gordijnen en dekbedovertrekken. Opnieuw bekleden van kussens.

Voor meer Informatie kijk eens op de website van Nanno : www.nannokleding.nl

KledingherstelDoesburg

Schrijf uw kleding niet direct af. Meestal kan een kledingstuk namelijk heel mooi hersteld worden of is een kleine aanpassing nodig. KledingherstelDoesburg is gevestigd in Doesburg aan de Ooipoortstraat 23 en is tevens een kledingmakelaar en een stomerij. Voor herstel&verstel werkzaamheden van uw kleding staat KledingherstelDoesburg je met "raad en draad" bij. Voor meer informatie kunt u een kijken op hun facebookpagina: https://www.facebook.com/kledinghersteldoesburg/