Samenwerking Kieskleurig en 2Switch

Het naaiatelier voor anderstaligen Kieskleurig was in de maand mei iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 u actief bij 2Switch op de Beinum in Doesburg. Het naaiatelier Kieskleurig en 2Switch kijken beide naar de dingen waarin ze elkaar kunnen versterken. De mensen die graag bij 2Switch komen winkelen zijn mensen die bijzondere items zoeken, maar ook die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Waarom nieuw kopen als er goede tweedehands artikelen bestaan, zodat er minder hoeft te worden verbrand. Bovendien is het veelal gunstig voor de portemonnee. Het naaiatelier maakt alleen maar artikelen die gemaakt worden van stoffen en materialen die anders de verbrandingsovens ingaan. Nu worden er nieuwe artikelen van gemaakt zoals sierkussens, kleurrijke vlaggetjes, geurzakjes, zadeldekjes, mondkapjes, schorten en slabbetjes. De anderstaligen die bij het naai atelier actief zijn willen graag de Nederlandse taal en cultuur leren maar tevens willen ze graag leren naaien en of handwerken. Bij 2Switch zijn ook steeds meer anderstaligen aanwezig om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Door nu deze pilot te draaien zien anderstaligen ook de mogelijkheden om bij 2Switch aan de slag te gaan. Veel anderstaligen willen hier een nieuwe bestaan opbouwen en realiseren dat onze samenleving heel anders functioneert dan het systeem dat ze kennen uit hun geboorteland. Ze willen graag contact maken met Nederlanders zodat ze zo spoedig mogelijk kunnen integreren in de Nederlandse samenleving.

Het naai atelier Kieskleurig en 2Switch bieden hen nu deze kans. Ook biedt het naai atelier mogelijkheden aan voor het herstel van kleding en textiel en gedurende de pilot kunt u terecht bij het naai atelier locatie 2Switch Doesburg. Voor meer informatie over het naai atelier kunt u mailen naar info@mooiduurzaamdoesburg.nl of met 2Switch doesburg@2switch.nl.

 

De pilot was een succes. Binnenkort zullen de activiteiten weer opgestart worden.